MyMindspace wordt spil in ketenzorg

Fase 1 van de uitbreiding van het MyMindspace platform vordert gestaag en zal rond 1 januari opgeleverd worden. De honderden bij zorgIQ aangesloten huisartspraktijken zullen dan gebruik gaan maken van MyMindspace voor evaluatie en behandeling van patiënten met psychische klachten. In de werkwijze van de huisarts/POH-GGZ wordt iedere patiënt met psychische klachten direct aangemeld op MyMindspace, zodat daar screening kan plaatsvinden (BOI beslissingsondersteuner/ zorgIQ verwijshulp) en, afhankelijk van de uitslag, doorverwijzing of behandeling gedaan kan worden.

Voor het doorverwijzen wordt in fase 2 van de uitbreiding van MyMindspace een zorgnetwerk registratie geïmplementeerd en het gebruik van het netwerk om door- en terugverwijzingen te realiseren, inclusief de daarbij behorende administratieve communicatie en terugkoppeling.

Het zorgnetwerk van MyMindspace is gebaseerd op een registratie van praktijken in de GGZ inclusief uitgebreide kenmerken zoals kwalificaties, behandelaanbod, bereikbaarheid, etc.. Deze kenmerken worden gebruikt bij het zoeken naar een geschikte zorgverlener om naar te verwijzen, zodat een zo goed mogelijk match ontstaat tussen de behoefte/vraag van de cliënt en het aanbod van de praktijk. Op het zorgnetwerk van MyMindspace kunnen bestaande gebruikers van het platform zich laten aansluiten, maar ook externe praktijken.

Bij verwijzing van een cliënt binnen de GGZ komen de nodige administratieve handelingen om de hoek kijken: verwijsbrief van de huisarts naar de bGGZ/sGGZ zorgverlener, bericht van aanmelding/ afmelding, terugrapportage door de bGGZ/sGGZ zorgverlener naar de huisarts, etc.. Omdat zorgverleners van de hele GGZ keten ervan gebruik kunnen maken, biedt MyMindspace unieke mogelijkheden bij door- en terugverwijzingen:

– Verwijzing door een huisarts wordt bij de bGGZ/sGGZ zorgverlener binnen MyMindspace zichtbaar als een nieuwe cliëntaanmelding inclusief verwijsbrief. De nieuwe cliënt en de verwijsbrief worden ook doorgestuurd naar het EPD (ConsultManager b.v.).

– Brieven en rapportages die de bGGZ/sGGZ zorgverlener naar de huisarts wil sturen kunnen vanuit het EPD via MyMindspace naar het HIS van de huisarts. Deze route is geheel veilig en kan het gebruik van diensten als Zorgmail vervangen.

– Er kan complete dossieroverdracht plaatsvinden van het MyMindspace dossier, zodat de nieuwe zorgverlener inzage heeft in het voortraject van de cliënt.

Doorverwijzing naar bGGZ/sGGZ praktijken die wel in het MyMindspace zorgnetwerk zijn opgenomen, maar zelf geen gebruiker zijn van het platform, is ook mogelijk. Hierbij kan echter niet gebruik gemaakt worden van alle communicatieve voordelen zoals boven beschreven.

Naast verwijzing van cliënten zal het zorgnetwerk ook gebruikt kunnen worden om andere zorgverleners in te kunnen schakelen bij consultatie of waarneming. Hierbij krijgt de collega zorgverlener na toestemming van de cliënt tijdelijk geheel of gedeeltelijk toegang tot het MyMindspace cliëntdossier.

Ontvang het laatste nieuws van MyMindspace

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit bericht

Recente berichten

Nieuws

Een geslaagde Nobco Innovatiedag

De Nobco Innovatiedag op 19 juni was druk en levendig met een mooi programma. Namens MyMindspace was Wim Masselink aanwezig met een stand waar we

Niet gecategoriseerd

MyMindspace ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd

Na maanden hard werken hebben we recentelijk de audit voor ISO27001 en NEN7510 certificering met goed gevolg doorstaan! ManageWare Pro neemt de beveiliging van gegevens

Kennismaken met eHealth?

Ontdek de mogelijkheden.

e mental health software demonstratie POH GGZ Huisarts Coach